F - Tjønserne

Tjønsere og tjøns

Akademisk Boldklub blev ’født’ på en stiftende generalforsamling 26. februar 1889 og er således en af de ældste fodboldklubber på kontinentet.

Mange mål, afleveringer, målspark, indkast, hjørnespark, tacklinger og finurlige driblinger senere er AB-fodbold stadigvæk en meget levende klub.

AB har altid været en kendt og respekteret klub i dansk fodbold med adskillige danmarksmesterskaber, mange landsholdsspillere og endnu flere spillere med talent på alle niveauer. Der har altid været plads og rum til fodboldspillere, der både individuelt og kollektivt, er parate til at yde en indsats for holdet og klubben. Vi er kendt for fodbold, hvor teknik og taktik har haft en særlig vigtig plads, en meget fri omgangstone, gode – og ofte meget lange! – historier og studentikose bemærkninger til med- og modspillere.

Fodboldspillet i AB har altså udviklet sig gennem årene, og mange gode AB-kræfter har bidraget – uanset alder, uddannelse, politiske overbevisninger og placering i samfundet. I vore dage spilles der fodbold på vores anlæg – nogle kalder det ’verdens smukkeste’ – af børn i 5 års alderen, juniorer, ung seniorer, turnerings spillere i seniorafdelingen, old boys spillere, master spillere, grand old master spillere og grand veteran master spillere over 70.

Og så har vi noget helt specielt: Tjønsen. Knud Lundberg, Erik Hagensen og andre fremsynede AB-koryfæer opfandt for mange, mange år siden på Nørre Allé ’tjønsen’ – et spil på en mindre bane, mindre mål og 4-15 spillere på hvert hold afhængigt af fremmødet. Ingen indkast, offside, mål- og hjørnespark, og selvfølgelig heller ingen dommer – spillerne dømmer selv, og oftest er de enige. I hvert fald bliver Tjønserne det i 3. halvleg i omklædningsrummet, hvor væskebalancen stimuleres, og mange nederlag er blevet dialogiseret til sejre.

Tjønsen lever hver torsdag, kl. 15.30-16.45 og hver lørdag kl. 12.30-14.00 – sommer og vinter, altid udendørs nu på Lille Kunst. Mange aktiviteter – fester, fødselsdage, deltagelse i turneringer og rejser i ind- og udland.

Den yngste aktive Tjønser er 50 år, den ældste aktive Tjønser er 91 år – og så har vi nogle emeritus-Tjønsere, hvor den ældste er 97 år.

Meld dig ind!


Herunder kan du se kontingentet for at være med på holdet. Det samlede kontingent består af almindeligt kontingent, og et indmeldelsesgebyr (betales kun én gang ved indmeldelse).

Info
Fodbold
1.120,00 kr. 1. aug
150,00 kr. pr. sæson